آموزشها و دانستنيها
Service Times: 9am and 10:30am
6399 North Wells Road, Bigtownville, CO 32748

پنجشنبه 1 آذر 1403 Thursday 21 November 2024 19 جمادی‌الاول 1446
  • Register

خارپاشنه و پیلاتس

خارپاشنه و پیلاتس

مقدمه

خارپاشنه یکی از انواع بیماریهای دردآور مربوط به پاشنه پا می باشد. این عارضه به طور معمول از هر ده نفر یک نفر را شامل می گردد. نقطه و کانون درد پاشنه پا بوده و عواملی چند باعث به وجود آوردن آن می باشند . در این مقاله علاوه بر توضیح در مورد تک تک عوامل به وجود آورنده خار پاشنه به راه حل های درمانی علمی و تجربی علی الخصوص ارتباط حرکتهای پیلاتس و خار پاشنه، اشارات مفیدی شده است.
اینجانب به عنوان یک مربی پیلاتس که به طور معمول با هنرجویان زیادی در امر آموزش حرکات پیلاتس فعالیت مستمر داشته و دارم، در پاره ای از موارد با افرادی برخورد داشته ام که در هنگام اجرای حرکات پا، دردی مزمن در پاشنه پا احساس کرده و گاهاً ادامه حرکت به همان شیوه امکان پذیر نبود. با توجه به اهمیت موضوع، تحقیقات مفصلی در مورد خار پاشنه انجام شده و روش اصلاحی حرکات در مورد اینگونه افراد نیز مشخص گردید.

خارپاشنه چیست؟
خارپاشنه (heel spur) یک برجستگی کوچک و تیز استخوانی است که اگرچه به عنوان یکی از علل شایع درد در زیر پاشنه پا در نظر گرفته می شود، ولی باید دانست علت واقعی درد نیست. برای درک موقعیت و چگونگی ایجاد درد باید دانست که کف پا یک قوس طولی از عقب به جلو دارد، یعنی پاشنه پا و انگشتان بر روی زمین هستند و وسط این دو یعنی کف پا بالاتر از سطح زمین است و یک قوس به سمت بالا تشکیل می دهد. دو سر این قوس یعنی پاشنه و انگشتان پا توسط یک بافت نواری شکل و سفت به نام فاشیای کف پا به هم وصل می شوند. وقتی راه می رویم و روی پا وزن می گذاریم، قوس کف پا  زیروزن بدن تمایل به باز شدن و صاف شدن روی زمین پیدا می کند و بنابراین دو سر این قوس از هم دور می شوند و باند متصل کننده یعنی فاشیای کف پا کشیده می شود. در اثر وزن زیاد ، راه رفتن زیاد و شکل نامناسب کف پا و بالا رفتن سن، فشار بیشتر شده و در محل اتصال فاشیای کف پا به پاشنه، التهاب و تورم ایجاد می شود که فاشئیست پلانتر نام دارد. پس از مدتی در محل اتصال فاشیای کف پا به زیر پاشنه فرایند استخوان سازی رخ می دهد که کوچک و تیز  ومتصل به پاشنه و همان خار پاشنه پا می باشد.



علل به وجود آمدن خارپاشنه و التهاب فاشیای کف پا
1- وزن زیاد یا چاقی
2- راه رفتن زیاد
3- شکل نامناسب قوس کف پا
4- رسوب کلسیمی اضافی در بدن
5- بالا رفتن سن
6- دویدن یا ایستادن های طولانی بر روی سطوح سخت
7 – وجود عضلات و تاندون آشیل سفت و انعطاف ناپذیر در پشت ساق پا که باعث کشش مداوم کف پا به هنگام راه رفتن می شود.

روشهای بهبود  و رفع خار پاشنه
بسیار نادر است که این بیماری به جراحی نیاز داشته باشد و تنها یک درصد از مبتلایان به خار پاشنه پا نیاز به عمل جراحی دارند. برای رفع خارپاشنه پا بعد از شناختن علل به وجود آورنده ، با رفع آن علل و عوامل، با درصد بسیار بالایی بعد از گذشت مدت زمانی بهبودی حاصل خواهد شد. کم کردن وزن بدن، جلوگیری از ایستادن های طولانی، استفاده از پدهای سیلیکونی و ژله ای در داخل کفش ها، راه رفتن صحیح و در صورت داشتن کف پا با قوس نامناسب استفاده از پدهای طبی، کنترل کلسیم بدن در حد نرمال، ایجاد انعطاف پذیری مناسب در عظلات پشت پا و تاندون آشیل از روشهایی هستند که باعث بهبود خارپاشنه و کاهش التهاب فاشیای کف پا می شوند.
لازم به ذکر است که در صورت ایجاد خار پاشنه باید نسبت به رفع آن اقدام کرد چون با توجه به درد شدیدی که در زیر پاشنه ایجاد می شود مبتلایان سعی نموده در هنگام راه رفتن فشار را از پاشنه برداشته و به بقیه قسمتهای کف پا انتقال دهند که این باعث ایجاد فشار غیر طبیعی به نقاط دیگر کف پا شده و به مرور سبب آسیب رساندن به زانو، لگن، و کمر می شود.

پیشنهاد نویسنده

پیلاتس این هنر زیبا به عنوان رشته ای ورزشی با حرکات اصلاحی فوق العاده ، بهترین روش درمانی البته در کنار سایر روشهای موجود می باشد. حرکات پیلاتس طوری طراحی شده ، علاوه بر این که در مفاصل ایجاد ضربه و شوک نمی کند، باعث انعطاف پذیری و بالا بردن قدرت عضلات بدن نیز می شود. در مورد حرکات مربوط به پا، آنچه که در اکثر حرکات دیده می شوند، حرکات پوینت (point) و فلکس(flex) است. با اجرای این دو حرکت، عضلات دو قلوی پشت ساق پا و تاندونهای پا از جمله تاندون آشیل درگیر شده و در نهایت باعث انعطاف پذیری آنها می شوند. اما نکته بسیار مهم و آنچه که تجربه عملی بنده نشان می دهد که بر روی هنرجویان دارای خار پاشنه پا نیز اجرا شده است، این است که با توجه به سفتی و جمع شدگی عضلات پشت ساق پا که یکی از عوامل ایجاد خارپاشنه می باشد و همچنین التهاب موجود در فاشیای کف پا، نباید به هیچ عنوان از حرکات پا، به صورت پوینت در اینگونه افراد استفاده کرد که در صورت انجام باعث تشدید التهاب و درد بیشتر می شود. حرکات پا اعم از ایستاده، نشسته و خوابیده فقط به صورت فلکس انجام شود، ترجیحاً مانع ایستادن طولانی مدت اینگونه افراد شده و حرکات ایستاده با مدت زمان اجرای بالا را در صورت امکان بر روی صندلی نشسته و اجرا نمایند. همچنین از کفشهای با پد سیلیکونی و نرم استفاده کنند.
پس اجرای حرکات پا به صورت فلکس، نشستن بر روی صندلی و اجرای حرکات و استفاده از کفش با پد مخصوص و نرم سه روش بسیار مهمی است که با اجرای آنها، فشار به میزان قابل توجهی از پاشنه و فاشیای کف پا برداشته شده و صرفاً به انعطاف پذیری عضلات اقدام می شود. اشاره به این نکته نیز خالی از فایده نمی باشد که با اجرای حرکات پیلاتس به صورت مستمر و مداوم در کنار تغذیه درست و البته با دوری از هر گونه استرس، افراد با وزن بالا و ریسک بالای ابتلا به خار پاشنه به وزن ایده آل نزدیک شده و در نهایت با دارا شدن اندامی زیبا و بدور از اضافه وزن، ریسک ابتلا به بیماریهای جسمی و همچنین خار پاشنه کاهش می یابد.
امید به گسترش و روز افزونی پیلاتس این هنر و آفرینش زیبا را در جای جای وطنم ایران دارم.


 پیروز و شاداب باشید
 سمیه کارگر مربي پيلاتس و
مديرموسسه پیلاتس ایرانیان دراستان خراسان رضوی  
 

منابع :
1- zibasho.com، دکتر عباس تحصیلی متخصص داخلی
2- فارس نیوز، شرافت وزیری
3- shafajoo.com ، آی آر تب
4- shafaf.ir ، دکتر محمد دهقانی
5- خبر گزاری ایسنا

آخرين بروز رساني جمعه 24 تیر 1401 9:38:00 ب ظ .

مشترک کانال پيلاتس شويد


جهت عضويت در کانال
روي لوگوکليک کنيد
ويژه تلفن همراه

آخرین اخبار

کلمات کلیدی